Παράξενες Τοποθεσίες για να Επισκεφτείτε στην Ιαπωνία – Pt2

Ελάφια που πουλάνε αγριάδα και Pokémon Centres που δίνουν μία μεγάλη δόση νοσταλγίας!

Σε συνέχεια του πρώτου μέρους του άρθρου, θα δούμε μερικά ακόμη παράξενα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Αξιολάτρευτα καταφύγια ζώων, αλλόκοτα Cafés και πόλεις που κόβουν την ανάσα, είναι λίγα μόνο από αυτά που θα συναντήσετε!

19) Pachinko Parlors: O παράδεισος των gamers

Δεν φαίνονται χαρούμενοι, αλλά είναι!

Στην Ελλάδα έχουμε internet cafes, άντε και κανένα arcade machine σε ξεχασμένα λούνα παρκ. Στην Ιαπωνία όμως, έχουν το Pachinko Parlors! Ελάχιστες τοποθεσίες για gamers στον κόσμο μπορούν να συγκριθούν με αυτή, καθώς είναι γεμάτη με κονσόλες και arcade games, δίνοντας σε ανθρώπους κάθε ηλικίας την δυνατότητα να παίξουν ό,τι θέλουν!

18) Shibuya Crossing: Η πιο πολυσύχναστη διασταύρωση του κόσμου

Κόσμος και κακό!

Σπάνια θα σας προτείνει κανείς να ταξιδέψετε για να δείτε μία… διασταύρωση κυκλοφορίας. Η Shibuya όμως αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα: πλήθος κόσμου, φώτα και ένα όμορφο χάος που δεν έχετε ξαναδεί, θα σας κερδίσουν. Επίσης, τα Starbucks που βρίσκονται στη διασταύρωση είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο και, αν θελήσετε να κλάψετε, μπορείτε να δείτε το άγαλμα του Hachikō, του πιο πιστού σκύλου στον κόσμο.

17) Akihabara: Η Ιαπωνική γειτονιά του φωτός (κυριολεκτικά)

Για την γειτονιά Akihabara, που βρίσκεται στο Τόκιο, δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς. Μονάχα ότι είναι ο παράδεισος για κάθε otaku που έχει περάσει ώρες παρακολουθώντας anime καθώς, ό,τι έχει δει, θα το βρει εκεί.. Maid cafes, εκτηφλωτικά φώτα, karaoke bars, μεγάλες βιβλιοθήκες και πολλά ακόμη!

16) Nara: Το μέρος που τα ελάφια είναι πιο άγρια από εσένα

Μη το βλεπετε έτσι που φαίνεται αθώο

Εάν δεν φοβάστε ακόμα τα ελάφια, κάντε ένα ταξίδι στο Nara. Εκεί θα δείτε αναρίθμητα ελάφια να περιφέρονται στο πάρκο, έχοντας όλα έναν κοινό σκοπό: να σας σκοτώσουν. I’m not even kidding, καθώς φαίνεται να απολαμβάνουν ιδιαίτερα το να κυνηγούν και να τρομοκρατούν τον κόσμο.

15) Cat Cafés: Awwww!!!

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους καφέ στην Ιαπωνία, είναι τα Cat Cafés. Αυτά τα μικρά μαγαζία, που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και σε Ευραπαικές πόλεις (όπως στην Σουηδία), σου δίνουν την δυνατότητα να πιεις καφέ, να φας γλυκό και να παίξεις με τις υπέροχες γάτες που ζουν εκεί.

14) Nakano Broadway: Ένα εμπορικό μεγάλο σαν πόλη

Το Nakano Broadway δεν είναι μέρος για κλειστοφοβικούς. Αυτό το μεγάλο, πολυώροφο εμπορικό συγκρότημα διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα. Εάν ενδιαφέρεστε για οτιδήποτε σχετικό με anime ή manga, οι πιθανότητες είναι εδώ να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

13) Okinoshima: Το Ιαπωνικό Άγιο Όρος

Αυτό το μικρό νησί έξω από τις ακτές της ηπειρωτικής Ιαπωνίας είναι πολύ σημαντικό για τη θρησκεία Σίντο, αλλά ο λόγος που το κάνει αξιοσημείωτο, είναι η έλλειψη γυναικών. Οι γυναίκες δεν επιτρέπονται καν στο νησί και δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγεγραμμένη απόδειξη ότι οποιαδήποτε γυναίκα έχει πατήσει ποτέ το πόδι της εκεί. Πολύ λίγοι ξένοι έχουν επιτραπεί εκεί, άρα δύσκολα θα καταφέρετε να το δείτε από κοντά.

12) Pokémon Centre: Ή αλλιώς, αν η νοσταλγία ήταν μαγαζί

Εάν έχετε παίξει ποτέ Pokémon ή έχετε παρακολουθήσει το αντίστοιχο anime, ευχόμενοι να μπορούσατε να εξερευνήσετε αυτόν τον κόσμο, τότε έχω καλά νέα για εσάς. Υπάρχουν αρκετά από αυτά τα καταστήματα, κυρίως στην Ιαπωνία, που πωλούν αποκλειστικά αντικείμενα σχετικά με τα Pokémon. Θα βρείτε πράγματα που δεν μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, μαζί με αποκλειστικές προσφορές και πρόσβαση σε παιχνίδια arcade που δεν μπορείτε να παίξετε έξω από την Ιαπωνία.

11) Hiroshima: Το πάρκο της ειρήνης

Πρώτα απ ‘όλα, ναι. Η Χιροσίμα στέκεται ακόμα όρθια. Όχι μόνο αυτό, αλλά εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη πόλη στην Ιαπωνία με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Όμως, δυστυχώς, η Χιροσίμα θα συνδέεται πάντα πρώτα και κύρια με τον βομβαρδισμό στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, πλέον, το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι αρκετά φυσιολογικό, οπτικά ανεπηρέαστο από το παρελθόν. Το Πάρκο της Ειρήνης ωστόσο, βρίσκεται εκεί για να μας θυμίζει την τραγωδία που συνέβησε, τονίζοντας παράλληλα την σημασία του να μαθαίνεις και να ωριμάζεις μέσα από το όποιο κακό συνέβη!

10) Bullet Trains: Τα τραίνα που κάνουν τον ΟΑΣΑ να κοκκινίζει

Η Ιαπωνία είναι ευρέως γνωστή ως μία από τις πιο καλά οργανωμένες και αποδοτικές κοινωνίες στον κόσμο και τα υπερσύγχρονα τρένα τους είναι η τέλεια απόδειξη. Αυτά τα τρένα κινούνται με 200 μίλια / ώρα και διασχίζουν ένα μεγάλο μέρος της χώρας, περνώντας από πόλη σε πόλη, από μικρά χωριά, βουνά και δάση. Fun fact: Το τρένο Νότια από το Τόκιο περνάει από το όρος Φούτζι, οπως απεικονίζεται παραπάνω!

Για το τρίτο μέρος του άρθρου, κάντε κλικ ΕΔΩ!

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background