japanese beauty secrets
japanese beauty secrets

7 Ιαπωνικά Μυστικά Ομορφιάς

Ιαπωνικά μυστικά ομορφιάς, τα οποία, όντας εύκολα και οικονομικά, μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινότητά σας!

Ποικίλες καθημερινές πρακτικές, που συχνά θυμίζουν ιεροτελεστία, σε συνδυασμό με φυσικά και ιδιαίτερα προϊόντα, χρησιμοποιούνται ανελλιπώς εδώ και αιώνες από τις γυναίκες στην Ιαπωνία, αποσκοπώντας στο να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Στο ακόλουθο άρθρο λοιπόν, θα παρατεθούν 7 Ιαπωνικά μυστικά ομορφιάς, τα οποία, όντας εύκολα και οικονομικά, μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινότητά σας!

1. Απολέπιση με φασόλια adzuki

Αυτό το μικρό, κόκκινο φασόλι, εν ονόματι adzuki, έχει πολλές χρήσεις στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ήδη, από την Περίοδο Nara (710-794), οι γυναίκες το κατανάλωναν τακτικά ως μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, βελτιώνουν την υφή και την ποιότητα του δέρματος και ταυτόχρονα, συμβάλλουν στην βελτίωση της συνολικής κατάστασης της υγείας.

Ωστόσο, η χρήση του δεν περιορίζεται στην κατανάλωση. Τα φασόλια adzuki χρησιμοποιούνται σαν απολεπιστικό και καθαριστικό προσώπου και σώματος. Το να φτιάξετε το δικό σας scrub είναι απλό και θα χρειαστείτε μονάχα ένα μηχάνημα άλεσης καφέ. Αλέστε τους σπόρους έως ότου θυμίζουν πούδρα στην υφή, ανακατέψτε με λίγο νερό και εφαρμόστε σε πρόσωπο και σώμα.

adzuki beans japanese beauty

2. Διατήρηση ισορροπημένης διατροφής

Σαφώς, αυτό είναι κάτι που το διαβάζετε αρκετά συχνά – αλλά όχι αδίκως. Τροφές που περιέχουν Ω-3 λιπαρά και είναι πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, συνδράμουν στην υγεία, την ελαστικότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας. Παρατηρήστε τις διατροφικές συνήθειες στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και προσαρμόστε τις στις δικές σας, όσο είναι εφικτό. 

3. Περιποίηση δέρματος με πίτουρο ρυζιού (komenuka)

Ανέκαθεν, το ρύζι είχε περίοπτη θέση στη διατροφή και την περιποίηση των Ιαπώνων. Άρα, δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός πως πολλά Ιαπωνικά μυστικά ομορφιάς, το χρησιμοποιούν σαν βάση. Ένα εκ των πιο δημοφιλών και οικονομικών, είναι το komenuka ή αλλιώς, το πίτουρο ρυζιού. Χρησιμοποιείται για απολέπιση, μάσκες ομορφιάς και ενυδάτωση, αποσκοπώντας στο να εξαλείψει τις δυσχρωμίες και να αφήσει το δέρμα απαλό και σφριγγιλό. Για να το χρησιμοποιήσετε, προσθέστε μέλι και γάλα, ώστε να μπορέσει να παραμείνει το μείγμα σταθερό στο πρόσωπό σας.

4. Το πράσινο τσάι και οι πολλές χρήσεις του

Έχοντας αντιοξειδωτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται ευρέως στη διατροφή και την περιποίηση – ιδιαίτερα η ποικιλία matcha. Βάλτε φακελάκια τσαγιού (αφού πρώτα τα έχετε αφήσει να κρυώσουν) στα μάτια και στο δέρμα σας και προμηθευτείτε προϊόντα όπως ενυδατικές κρέμες και toners, που το εμπεριέχουν.

5. Καθημερινό μπάνιο

Για τους ανθρώπους στην Ιαπωνία, το μπάνιο είναι κάτι περισσότερο από μία διαδικασία καθαρισμού του σώματος: αποτελεί ένα τελετουργικό ομορφιάς. Για αυτό άλλωστε, όταν επισκεφθείτε τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, θα παρατηρήσετε πως υπάρχουν αναρίθμητα λουτρά, τα οποία σφίζουν από κόσμο. Στην καθημερινότητά σας ωστόσο, μπορείτε να εντάξετε στο μπάνιο σας έλαια, φυσικά άλατα και να εκμεταλλευτείτε τον ατμό που καθαρίζει σε βάθος τους πόρους σας.

6. Έλαιο Καμέλιας (tsubaki) 

Το έλαιο καμέλιας (το οποίο στα Ιαπωνικά έχει το ίδιο όνομα με την αγαπημένη χαρακτήρα από το Your Lie in April) μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στο δέρμα, όσο και στα μαλλιά. Όντας πλούσιο σε Ω-9 λιπαρά. Τείνει να τοποθετείτε απευθείας πάνω στα μαλλιά, τα οποία στη συνέχεια τυλίγονται με μία ζεστή πετσέτα για τουλάχιστον τριάντα λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάζετε με χλιαρό νερό και λούζεστε όπως συνήθως. Πρόσθετα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας πάνω στο δέρμα, καθώς αποτρέπει την εμφάνιση ξηρότητας.

tsubaki oil japanese beauty

7. Βιταμίνη C

 H βιταμίνη C έχει αμέτρητες ιδιότητες. Τονώνει το ανοσοποιητικό, συμβάλει στη παραγωγή κολλαγόνου και τονώνει τη συνολική υγεία. Για αυτό, θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα Ιαπωνικά μυστικά ομορφιάς. Οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά που την περιλαμβάνουν, καθώς και να προμηθεύονται με προϊόντα που την χρησιμοποιούν ως βάση. Serums, ενυδατική κρέμα και toners εμπλουτισμένα με βιταμίνη C, έχουν κατακτήσει την αγορά τα τελευταία χρόνια αλλά, οι Ιάπωνες, εστιάζουν κυρίως στη πρόσληψή της μέσω της διατροφής.

Συμπεράσματα

Παρόλο χιλιοειπωμένο, αξίζει να τονιστεί πως η ουσιαστική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Στην Ιαπωνία, ονομάζεται mienai oshare και μεταφράζεται σε “αόρατη ομορφιά”. Υποδηλώνει πως η ομορφιά δεν χρειάζεται να είναι εξωτερική ή να επιδεικνύεται με κάθε τρόπο, ώστε να χρήζει εκτίμησης ή αναγνώρισης. Αντικατοπτρίζει το τι κρύβει ο καθένας μέσα του και δεν είναι διαθέσιμη έναντι οικονομικού ανταλλάγματος – είναι ένα χαμόγελο, μία ζεστασιά στη φωνή, μία σπίθα στο βλέμα. Πράγματα τα οποία δεν έχουν εχθρό τους τον χρόνο και που αξίζει να επενδύετε καθημερινά πάνω τους!

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background