Screen Shot 2021 02 18 at 21.59.25
Screen Shot 2021 02 18 at 21.59.25
Screen Shot 2021 02 18 at 21.59.25

Υποτροφία του WIT Studio, με Άρωμα … Ghibli!

Το WIT Studio εγκαινιάζει υποτροφία σχετικά με το animation, σχεδιασμένη από την Hitomi Tateno του Studio Ghibli.

Η εξάμηνη υποτροφία του WIT Studio, σε συνεργασία με το Netflix, θα πραγματοποιηθεί στο Sasayuri Video Training Institute του Τόκιο. Σκοπός της είναι να στηρίξει τη ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία anime της Ιαπωνίας, η οποία έχει αναχθεί πλέον σε παγκόσμιο φαινόμενο.

WIT studio logo

Το Χρονικό της Δημιουργίας

Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία των anime έχει αναπτυχθεί τρομερά, προσπαθώντας να καλύψει τη τεράστια ζήτηση υλικού που υπάρχει. Κατ’επέκταση, έχει αυξηθεί ο αριθμός των στούντιο και του προσωπικού που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων. To WIT Studio, που κρύβεται πίσω από μεγάλες επιτυχίες όπως το Attack on Titan, παρατήρησε πως έχει ξεκινήσει να υπάρχει έλλειψη σε animators. Έτσι, αποφάσισε να συνεργαστεί με τον κολοσσό εν ονόματι Netflix -που τον τελευταίο καιρό δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ιαπωνική αυτή μορφή τέχνης, προσφέροντας πλήρη υποτροφία στο μάθημα anime του Sasayuri Video Training Institute.

attack on titan attack of a titan

H Hitomi Tateno και η Υποτροφία

Αν ρωτήσει κανείς έναν εκκολαπτόμενο animator ποια είναι η δουλειά των ονείρων του, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αναφέρει πως θα ήθελε να συνεργαστεί με τη θρυλική ομάδα του Studio Ghibli. To Ιαπωνικό Dream Factory έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, μέσω των υπέροχα αλλόκοτων, αισθαντικών, μαγευτικών και μοναδικών δημιουργημάτων του. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό, κάνοντας κλικ ΕΔΏ!

chihiro and no face

Η Hitomi Tateno λοιπόν, είναι animator και έχει εργαστεί πάνω σε κάποιες από τις μεγαλύτερες παραγωγές animation του Studio Ghibli. Μερικά εξ’ αυτών, είναι τα: Porco Rosso, Howl’s Moving Castle, Spirited Away και The Tale of Princess Kaguya. Αυτή η ταλαντούχα animator, κρύβεται πίσω από τον σχεδιασμό του course. Εκτός από αυτό όμως, θα τελέσει και χρέη δασκάλας, εκπαιδεύοντας για έξι μήνες τους τυχερούς μαθητές.

Hitomi Tateno animator

WIT Studio & Animator Academy

To εξάμηνο μάθημα ονομάζεται WIT Animator Academy. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, με μονάχα δέκα να είναι ακόμα διαθέσιμες. Αξίζει να τονιστεί πως, όσοι επιλέγονται, δε θα χρειαστεί να ανησυχήσουν για το οικονομικό ζήτημα καθώς, εκτός της υποτροφίας, η σχολή αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το κόστος της διαβίωσής τους.

Για να είναι έγκυρες οι αιτήσεις, απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο, να είναι ηλικίας μεταξύ 18-25 και να κατοικούν στην Ιαπωνία. Επίσης όμως, μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον και οι μη-Ιάπωνες πολίτες. Απαραίτητο είναι ωστόσο να γνωρίζουν -έως ένα βαθμό, τη γλώσσα και να μπορούν να φέρουν εις πέρας απλές συζητήσεις.

Chihiro spirited away

WIT Studio

To WIT Studio τονίζει στην ιστοσελίδα του πως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται στα πλαίσια της δέσμευσής του να ανακαλύψει και να βοηθήσει νέα ταλέντα στη Ιαπωνία. Ανθρώπους οι οποίοι θα στηρίξουν και θα εξελίξουν τη βιομηχανία του anime. Ο λόγος λοιπόν που επέλεξαν να παρέχουν υποτροφία, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι ο εξής: ‘’Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα, στο οποίο οι μαθητές θα μπορούν να επικοινωνούν και να επιδεικνύουν τα ταλέντα τους, όντας ήρεμοι, γαλήνιοι και δίχως έγνοιες.’’

kaguya hime

Η τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι στις 28 Φεβρουαρίου, 2021. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω του website του WIT.

Σοφία Ευαγγελίδου

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background