Attack on Titan: The Final Season Part 2 Episode 4 Review

Το επεισόδιο που ήρθε να ανατρέψει όσα πιστεύαμε έως τώρα

*Το άρθρο περιέχει spoilers για το Attack on Titan: The Final Season Part 2*

Λίγα είναι αυτά που μπορεί να πει κανείς για το Attack on Titan (Shingeki no Kyojin), ένα anime με δυνατό ξεκίνημα και (ακόμη πιο) δυνατή εξέλιξη. Έτσι, η τέταρτη σεζόν φαίνεται πως ήρθε για να μας δώσει ακριβώς αυτό που θέλαμε, όντας γεμάτη ανατροπές, ενήλικες θεματικές και ατελείωτη δράση. Το τέταρτο επεισόδιο λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθεί αυτό το μοτίβο, κρατώντας μας καθηλωμένους μπροστά από τις οθόνες μας.

Plot

Στο τέταρτο επεισόδιο, αφότου έχουμε δει την (κατά κοινή ομολογία) αντιπαθέστατη Gabi να αποκεφαλίζει τον (κατά κοινή ομολογία) daddy material Eren, βρισκόμαστε σε μία περίεργη διάσταση, όπου ο χρόνος δεν έχει υπόσταση. Εκεί, ο Eren και ο Zeke συναντούν την Ιδρύτρια Yumir και ξεκινούν για ένα ταξίδι στο παρελθόν, το οποίο έρχεται τόσο για να δώσει απαντήσεις, όσο και για να γεννήσει νέα ερωτήματα.

Episode 4 Review

O Zeke, καταβάλλοντας τιτάνια (hue hue) προσπάθεια να πείσει τον Eren να ενστερνιστεί τις απόψεις του, έχει την φαεινή ιδέα να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι-ανασκόπηση της ζωής του. But, oh, how little did he know… Η ανατροπή που ακολουθεί είναι τόσο μεγάλη, ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΗ, που κάνει αυτή του τρίτου επεισοδίου -ίσως και κάθε άλλου επεισοδίου έως τώρα, να φαντάζει σαν ψήγμα!

Attack on Titan: The Final Season Part 2 Episode 4: Ο Eren δηλώνει στον Zeke πως είναι too badass to handle

Όσον αφορά τον παράγοντα “σοκ”, το τέταρτο επεισόδιο έσπασε τα κοντέρ και ταυτόχρονα μας έλυσε πολλές απορίες που είχαν μείνει αναπάντητες από προηγούμενες σεζόν. Ο Zeke, θέλοντας να πείσει τον Eren πως ο Grisha, ο πατέρας τους, τον χρησιμοποιούσε ως εργαλείο μονάχα για να αποκαταστήσει την δύναμη και την τιμή των Eldian, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία έκπληξη: Συνειδητοποιεί πως ο Grisha ωρίμασε και έμαθε μέσα από τα λάθη του, μη επαναλαμβάνοντάς τα.

Στο συγκεκριμένο σημείο επιβεβαιώνεται αυτό που ήδη πιστεύαμε: O Eren δεν είναι ‘προιόν’ της προπαγάνδας του πατέρα του. Αντιθέτως, δρα αποκλειστικά με τη δική του βούληση.

Και κάπου εδώ αρχίζει το καλύτερο!

Αναμνήσεις από το μέλλον

Αφότου ο Grisha αφήνει το ημερολόγιό του και φεύγει από το σπίτι, έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Reiss, τον Βασσιλιά των Τειχών, περιμένουμε απλά πως θα παρακολουθήσουμε μία σκηνή που ήδη έχουμε δει – ίσως με πιο λεπτομερή απόδοση.

ΌΜΩΣ, η πραγματικότητα βρίσκεται πολύ μακριά!

Oι Yeagers

Ενώ η σκηνή ξεκινά όπως την θυμόμαστε μέσα από τις αναμνήσεις του Eren στην τρίτη σεζόν, υπάρχει μία καθοριστική προσθήκη: Ο Grisha αναφέρει πως ο Τιτάνας της Επίθεσης μπορεί να δει τις αναμνήσεις των τιτάνων του παρελθόντος ΚΑΙ του μέλλοντος. Άρα, γνωρίζει όχι μόνο την προηγούμενη ιστορία, μα και όλα τα μελλούμενα!

Τότε ο Eren, έχοντας την δυνατότητα να επηρεάζει το παρελθόν, χειραγωγεί τον πατέρα του στο να διαπράξει το έγκλημα της δολοφονίας της βασιλικής οικογένειας και, στο φινάλε της ομιλίας του, ακούγεται και η διάσημη φράση:

Keep moving forward. Even if you die, even after you die.”

Κάπου εδώ γίνεται γνωστό πως ο Eren είχε δει όλα αυτά τα συμβάντα κατά τη διάρκεια της στέψης της Historia, την στιγμή που φίλησε το χέρι της. Έκτοτε, προετοιμαζόταν ανελειπώς για να εκπληρώσει τον στόχο που ο ίδιος έθεσε. Ποιος είναι αυτός; Μένει να το μάθουμε!

Αναμφίβολα πάντως, η επιμονή του Grisha προς τον Zeke ώστε να ”κάνει τα πάντα” προκειμένου να σταματήσει τον αδελφό του, μας προβληματίζει. Ή μήπως όχι;

Attack on Titan: The Final Season Part 2 Episode 4: Επίλογος

Αναμφισβήτητα, ο Eren δείχνει να έχει ένα πολύπλοκο και ελαφρώς βάρβαρο σχέδιο στο μυαλό του• Ένα σχέδιο το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από την γνώση του πως αποτελεί κομμάτι μίας ‘λούπας’.

Στον κόσμο του Attack on Titan, τα γεγονότα του μέλλοντος επηρεάζουν το παρόν και το αντίθετο. Ο σύνδεσμος αυτός εξηγεί το γιατί ο Eren Kruger ήξερε τα ονόματα της Mikasa και του Armin, καθώς και το γιατί ο Eren είχε ένα όραμα στο ξεκίνημα της σειράς.

Εν κατακλείδι, ο Eren είναι η λύση του προβλήματος ή η πηγή του κακού;

Κατά την γνώμη μου, όλα εξαρτώνται από την σκοπιά που θα επιλέξει κάποιος να το δει – άλλωστε, όλοι μας είμαστε οι κακοί στην ιστορία κάποιου και vice versa.

Attack on Titan: The Final Season Part 2 Episode 4
EPICNESS: 10/10
Hey daddy... ehem, I mean Eren. Hi Eren!
Pros
ΤΑΠΑΝΤΑΟΛΑ
Ανατροπές
Λύσιμο αποριών
Συναισθηματισμός
Cons
Θέλουμε περισσότερο Eren με κοτσιδάκι!
MerodiMerodiMerodiMerodiMerodi
5
Must-Watch
Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background