Το Attack On Titan Είναι Πλέον η 4η πιο Δημοφιλής Τηλεοπτική Σειρά στον Κόσμο

Το anime στέφθηκε με τον τίτλο του πιο περιζήτητου TV Show για το 2021, γινόμενο έτσι η πρώτη μη αγγλόφωνη σειρά που κέρδισε τον τίτλο

Πρωτού ξεκινήσουμε να μιλάμε για την τεράστια επιτυχία του Attack on Titan, ας κάνουμε μία μικρή εισαγωγή, ορίζοντας το “τι είναι anime”.

Το anime είναι η Ιαπωνική εκδοχή της λέξης animation και σαν όρος περιγράφει τα κινούμενα σχέδια που προέρχονται από αυτή τη χώρα. Η τεχνοτροπία δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και έκτοτε γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Υπάρχει η σύγχυση πως το anime είναι ένα είδος από μόνο του, αλλά όχι. Περιγράφει ένα σχεδιαστικό στιλ το οποίο είναι ενταγμένο -πλέον- στην Ιαπωνική κουλτούρα και τέχνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτυπώσει όλα τα είδη ιστοριών, όπως τρόμου, παιδικά, κωμωδίες, slice-of-life ή fantasy. Το σχέδιο του μπορεί να ξεγελάσει και να κάνει κάποιον να νομίζει πως απευθύνεται αποκλειστικά σε μικρές ηλικίες, ενώ στην πραγματικότητα η πλειοψηφία των anime είναι για ενήλικες.

Μετά τη δεκαετία του 1980, άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή και στο δυτικό κόσμο και έκτοτε, η ανοδική τους πορεία δείχνει να μην έχει σταματημό. Έτσι, ως λογικό επακόλουθο, βλέπουμε το αριστουργηματικό Attack on Titan να βρίσκεται στην τέταρτη θέση των πιο δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών στον κόσμο.

Τα anime κατακτούν τον κόσμο (και τις καρδιές μας)

Σύμφωνα με το διάγραμμα δημοτικότητας που αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του IMDb λοιπόν, το Attack On Titan είναι πλέον η τέταρτη πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά σε όλο τον κόσμο. Με αυτό το επίτευγμα, το AOT είναι πλέον το μόνο anime που περιλαμβάνεται στο Top 10, με το επόμενο στη λίστα να είναι το Demon Slayer που βρίσκεται στην εικοστή ένατη θέση της κατάταξης.

Η πλήρης λίστα του Top 20 του IMDb είναι η ακόλουθη:

 1. Ozark
 2. Euphoria
 3. The Book of Boba Fett
 4. Attack on Titan
 5. Archive 81
 6. The Gilded Age
 7. Peacemaker
 8. Yellowjackets
 9. Yellowstone
 10. Afterlife
 11. 1883
 12. The Lord of The Rings: The Rings of Power
 13. The Witcher
 14. Game of Thrones
 15. Succession
 16. The Responder
 17. The Righteous Gemstones
 18. The Mandalorian
 19. Cobra Kai
 20. The Office

Η παραπάνω κατάταξη καθορίζεται αποκλειστικά με βάση τις ενέργειες των χρηστών στο site όπως επίσης και τη ζήτηση της τηλεοπτικής εκπομπής σε όλο τον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Καθώς το AOT Season 4 Part 2 προβάλλεται αυτή τη στιγμή, οι θαυμαστές είναι ενθουσιασμένοι για τη σειρά και συνιστούν και σε άλλους να τη παρακολουθήσουν-και όχι άδικα.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, το anime στέφθηκε επίσης με τον τίτλο του πιο περιζήτητου TV Show για το 2021, γινόμενη έτσι η πρώτη μη αγγλόφωνη σειρά που κέρδισε τον τίτλο “World’s Most In-Demand TV Show”.

Έτσι λοιπόν, με το Attack On Titan να προβάλει την τελευταία του σεζόν και έχοντας προγραμματισμένο το επόμενο επεισόδιο για τις 6 Φεβρουαρίου (ΔΕΝ ΠΕΡΝΆΝΕ ΟΙ ΜΕΡΕΣ), όλα δείχνουν πως μπροστά μας βρίσκονται μόνο όμορφα πράγματα!

Υ.Γ. Κατά την διάρκεια του AnimeJapan 2022, επιβεβαιώθηκε πως θα λάβει χώρα ένα stage event, αφιερωμένο στον Eren Attack on Titan!

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background