Το Μουσείο Ghibli Γιόρτασε την 20η του Επέτειο

Ποιον χαρακτήρα απεικονίζει το γιγαντιαίο μπαλόνι που επιλέχθηκε για τον εορτασμό;

Το Μουσείο Ghibli γιόρτασε την 20η επέτειό του την 1η Οκτωβρίου. Για να τιμήσει την ξεχωριστή αυτή περίσταση, παρουσίασε ένα γιγαντιαίο μπαλόνι Totoro στη βεράντα του κτιρίου στις 3 Οκτωβρίου. Περίπου 1.300 κάτοικοι της πόλης Mitaka που έλαβαν πρόσκληση με κλήρωση, ήρθαν για να γιορτάσουν το milestone.

Ο Totoro είναι μια θρυλική φιγούρα από την αγαπημένη ταινία My Neighbor Totoro και αποτελεί την επίσημη μασκότ του Studio Ghibli. Το μπαλόνι του έχει ύψος περίπου 5,3 μέτρα και πλάτος άλλα 3,5 μέτρα. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ghibli World δημοσίευσε φωτογραφίες του μπαλονιού στον λογαριασμό του στο Twitter την Τρίτη.

Το Μουσείο Ghibli, που βρίσκεται στη Mitaka στο δυτικό Τόκιο, άνοιξε τον Οκτώβριο του 2001 είναι είναι αφοσιωμένο στο να φέρει στην ζωή τα έργα του Studio Ghibli, μέσα από διαδραστικά εκθέματα και αντίγραφα εμβληματικών δημιουργιών, όπως το Catbus από το My Neighbor Totoro και το ρομπότ από το Castle in the Sky, ενώ δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να παρακολουθήσει πληθώρα από ghibli shorts videos.

Τον Ιούλιο, η πόλη Mitaka ξεκίνησε μια εκστρατεία crowdfunding για το μουσείο, ώστε να καλύψει τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Η Furusato Choice αναφέρει ότι ενώ το μουσείο έλαβε επιχορήγηση από την πόλη Mitaka τον Μάρτιο, αυτά τα χρήματα δεν θα καλύψουν το κόστος που απαιτείται για μεγαλύτερες επισκευές και συντήρηση. Έτσι, η καμπάνια ξεπέρασε τον στόχο της για την πλήρη χρηματοδότηση των 10 εκατομμυρίων γιεν (περίπου 90.000 δολάρια ΗΠΑ) σε λιγότερο από 24 ώρες και το μουσείο είναι ξανά ασφαλές!

Αυτή τη στιγμή το μουσείο πραγματοποιεί μία ειδική έκθεση για την 3D ταινία κινουμένων σχεδίων Earwig and the Witch , η οποία έκανε πρεμιέρα στις ιαπωνικές αίθουσες στις 27 Αυγούστου.

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background