5 Πράγματα που Κάνουν τη Νότια Κορέα να Ξεχωρίζει

Η Νότια Κορέα έχει πολλούς λόγους για να μας τραβήξει την προσοχή!

Η Νότια Κορέα είναι μια χώρα γνωστή για τον μοναδικό πολιτισμό και τα όμορφα τοπία της. Είναι επίσης μια από τις πιο προηγμένες χώρες στον κόσμο, με μερικά από τα καλύτερα συστήματα εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης. Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όποιον θέλει να έρθει σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα και να μάθει νέα πράγματα, ενώ έχει καταπληκτικό φαγητό, όμορφα φυσικά τοπία και συναρπαστικά αξιοθέατα!

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα ρίξουμε μία ματιά στο γιατί είναι τόσο ξεχωριστή αυτή η χώρα.

1) Έχει μοναδικά μέρη να δεις

Τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε στη Νότια Κορέα είναι η Σεούλ, η Μπουσάν και το νησί Τζετζού! | Ο Κορεατικός Οργανισμός Τουρισμού (KTO) λέει βέβαια πως τα τελευταία χρόνια, οι τουρίστες δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στο Τζετζού, το οποίο τους προσελκύει με τις παραλίες και τα τοπία του, συμπεριλαμβανομένων των πολλών ηφαιστείων του. Αλλά οι επισκέπτες μπορούν επίσης να βρουν εκεί και σύγχρονες πτυχές της ζωής, όπως θέρετρα με ιαματικές πηγές ή γήπεδα γκολφ – πράγματα δηλαδή που γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα σε αυτόν τον μικρό παράδεισο στη νοτιοδυτική ακτή της Νότιας Κορέας. Τώρα, αυτό είναι καλό όμως; Μεγάλη συζήτηση…

Ένα άλλο καταπληκτικό μέρος που είναι γνωστό γύρω από τη νοτιοανατολική Ασία είναι η Μπούσαν όπου μπορείτε να απολαύσετε την κουλτούρα του hallyu στα καλύτερα! Με πολλά ενεργά ηφαίστεια, γραφικά βουνά και καταρράκτες σε όλη τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, δεν θα βαρεθείτε ποτέ! Τέλος, όσον αφορά την Σεούλ, δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς για αυτόν τον σύγχρονο τεχνολογικό παράδεισο.

2) H αίσθηση της μόδας

Η βιομηχανία της μόδας στη Νότια Κορέα έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο οικονομικό τομέα της χώρας, η οποία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας προϊόντων μόδας στον κόσμο (wow!). Η νοτιοκορεατική βιομηχανία μόδας άρχισε να αναπτύσσεται το 2005 και το 2006, γεγονός που συνέπεσε με την επιτυχία της χώρας ως εξαγωγέας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Οι ηγέτες της μόδας της Νότιας Κορέας αποκαλούνται «chic girls» και απολαμβάνουν να φορούν τις όλες τις τελευταίες τάσεις και οι συνδυασμοί χρωμάτων και ρούχων που επιλέγουν να φορούν, παρουσιάζονται από δημοφιλείς τηλεοπτικές. Η βιομηχανία μόδας της Νότιας Κορέας είναι επίσης γνωστή για τα πολλά προϊόντα ομορφιάς που προσφέρει στους επισκέπτες. Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα ομορφιάς της Νότιας Κορέας είναι η BB Cream (που σημαίνει “Blemish Balm”) η οποία χρησιμοποιείται τόσο ως προϊόν μακιγιάζ όσο και ως προϊόν περιποίησης δέρματος, με σκοπό να κάνει το δέρμα άψογο.

3) Oι πλαστικές επεμβάσεις

Η Νότια Κορέα έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για πλαστικές επεμβάσεις, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο να ταξιδεύουν στη χώρα για αυτό το σκοπό. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις είναι η ρινοπλαστική, η βλεφαροπλαστική, η σαγονοπλαστική και η αυξητική στήθους.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η Νότια Κορέα είναι τόσο δημοφιλής προορισμός για πλαστικές επεμβάσεις. Πρώτον, η χώρα διαθέτει εξαιρετικές ιατρικές εγκαταστάσεις και οι χειρουργοί είναι πολύ εξειδικευμένοι και έμπειροι. Δεύτερον, η Νότια Κορέα είναι ένας προσιτός προορισμός για το θέμα, με το κόστος της επέμβασης είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι σε άλλες χώρες. Τέλος, η εμμονή που δυστυχώς έχουν οι άνθρωποι εκεί με το να αλλάζουν την εμφάνισή τους, θέλοντας να ταιριάζουν στα πρότυπα της κοινωνίας, έχει πάρει τρομακτικά μεγάλες διαστάσεις. Δείχνουν να το παρακάνουν με τις επεμβάσεις στο πρόσωπο και το σώμα τους και αυτό ανησυχεί σοβαρά τους ειδικούς. Το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, αποτελεί μία απόπειρα ώστε να μειώσουν οι νέοι άνθρωποι τα χειρουργεία που λαμβάνουν για αισθητικούς λόγους.

4) Kpop

Το φαινόμενο kpop είναι το κάτι άλλο. Η πανέμορφη αισθητική της παραγωγής των βίντεο και της χορογραφίας τους, δεν μπορεί παρά να τραβήξει την προσοχή σας. Επίσης, οι στίχοι είναι παιχνιδιάρικοι, οι μελωδίες catchy και οι performers χτίζουν ολόκληρες persones γύρω από το όνομά τους. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι η νοτιοκορεατική κουλτούρα φαίνεται να χτίζεται γύρω από είδωλα, και έχετε μια συνταγή επιτυχίας.

5) Kdrama

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το kdrama είναι τόσο δημοφιλές είναι επειδή είναι ένας τρόπος για να ξεφύγουν οι άνθρωποι από την πραγματικότητά τους. Το Kdrama τους επιτρέπει να ξεχάσουν τα προβλήματά τους και να βυθιστούν σε έναν διαφορετικό κόσμο.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το kdrama είναι τόσο δημοφιλές είναι λόγω του ελκυστικού καστ. Οι ηθοποιοί συνήθως είναι πολύ καλοί, γεγονός που κάνει τους πάντες να θέλουν να παρακολουθήσουν περισσότερα επεισόδια για να δουν τα αγαπημένα τους αστέρια στην οθόνη.

Τέλος, η Νότια Κορέα έχει μια πλούσια ιστορία που προσθέτει βάθος σε όλα τα δράματά της κάνοντας τους θεατές να νιώθουν ότι βλέπουν κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα ή δύο επεισόδια. Υπάρχει πάντα κάποιο είδος ιστορικού γεγονότος που συμβαίνει σε τουλάχιστον μία σκηνή σε κάθε δράμα, βοηθώντας να δοθεί ένα πλαίσιο για μελλοντικά γεγονότα που θα συμβούν μέσα από τις γραμμές της ιστορίας. Αυτό βοηθά τους θεατές να θέλουν να μάθουν περισσότερα! Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν, η επιτυχία του Squid Game δεν μας πιάνει απροετοίμαστους.

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background