weird korea
weird korea

Η Παράξενη Κορέα

Τι κάνει την Κορέα τόσο ιδιαίτερη;

Η Νότια Κορέα είναι μία χώρα με πλούσια ιστορία, κουλτούρα και παράδοση. Όντας διάσημη για το φαγητό, τα μαγευτικά τοπία, την kpop και την προηγμένη τεχνολογία, προσφέρει στον επισκέπτη πάμπολλες, μοναδικές εμπειρίες. Ωστόσο, η χώρα ξεχωρίζει και για τις ασυνήθιστες παραδόσεις, προκαταλήψεις και δυνατότητες που προσφέρει, έχοντας στοιχεία που την διαφοροποιούν από οποιοδήποτε άλλος μέρος του κόσμου!

Ας ρίξουμε λοιπόν μία καλύτερη ματιά στο τι κάνει την Κορέα τόσο ιδιαίτερη

1) Όλοι οι Κορεάτες έχουν γενέθλια …την ίδια ημέρα

Στην Κορέα, είναι σύνηθες οι άνθρωποι να προσθέτουν ένα έτος στην ηλικία τους κάθε πρωτοχρονιά και όχι την ημέρα των γενεθλίων τους! Πρόσθετα, αντί να την μετρούν από την ημέρα που γεννήθηκαν, ξεκινούν από το ένα έτος και προσθέτουν ένα χρόνο στην ηλικία τους. Άρα, αν για παράδειγμα στην Ελλάδα είστε 27 χρονών, στην Κορέα θεωρείστε 28!

2) Το κόκκινο χρώμα είναι απαγορευμένο υπό συνθήκες

Στην Κορεάτικη κουλτούρα, θεωρείται κακή τύχη το να γράψεις το όνομα κάποιου με κόκκινο μελάνι, καθώς αυτό συνδέεται με τον θάνατο.

3) Online Gamers’ Paradise

Η Νότια Κορέα έχει το γρηγορότερο Internet του κόσμου, με μέση ταχύτητα download τα 95.3mbs/δευτερόλεπτο!

4) Love is in the air

Η Νότια Κορέα έχει ένα θεματικό πάρκο εν ονόματι “Love Land”, το οποίο φιλοξενεί περισσότερα από 140 γλυπτά εκθέματα, που αναπαριστούν σεξουαλικές σκηνές.

love land korea jeju sex park

5) Η βαρβαρότητα στο πιάτο σας 🙁

Ένα παραδοσιακό κορέατικο πιάτο, το “sannakji”, αποτελείται από ένα ζωντανό χταποδάκι, του οποίου τα πλοκάμια κόβονται ενώσω είναι ζωντανό και σερβίρονται ενώσω ακόμα σπαρταρούν. Το εν λόγω πιάτο, ευθύνεται για αρκετούς θανάτους τον χρόνο, καθώς τα πλοκάμια έχουν την τάση να προσκολλούνται στον λαιμό του καταναλωτή, επιφέροντας πνιγμό.

6) Ένας παράξενος θάνατος

Υπάρχει η αντίλληψη πως, αν κοιμηθεί κανείς με ανοιχτό ανεμιστήρα σε κλειστό δωμάτιο, μπορεί να πεθάνει από υποθερμία. Αυτό, είναι γνωστό ως “fan death”.

7) Hangul Day

Υπάρχει μία εθνική εορτή, γνωστή ως “Hangul Day”, η οποία γιορτάζει …την δημιουργία του Κορεάτικου Αλφάβητου.

Hangul-Day-Korea

8) Όμορφα πλάσματα

Σύμφωνα με την Κορεάτικη παράδοση, υπάρχει ένα πλάσμα που ονομάζεται “Kumiho” και είναι μία αλεπού με εννέα ουρές. Η αλεπού αυτή έχει τη δυνατότητα να αποκτά ανθρώπινη μορφή και είναι διάσημη για τα trickster skills της. Παρόμια πλάσματα, συναντώνται και στην Ιαπωνική μυθολογία!

9) Το χωριό των βιβλίων

Στη Νότια Κορέα, υπάρχει ένα χωριό που ονομάζεται “Paju Book City”, το οποίο είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στα βιβλίο και στην έκδοσή τους. Βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και λογοτεχνικά ιδρύματα, υπάρχουν σε κάθε γωνιά του, καθιστώντας το έτσι έναν επίγειο παράδεισο για κάθε bookworm!

book city korea

10) Γενέθλιο γεύμα

Στην κορεατική παράδοση, πιστεύεται ότι η κατανάλωση σούπας με φύκια στα γενέθλιά σας θα σας φέρει καλή τύχη και θα σας χαρίσει μία μεγάλη, ευτυχισμένη ζωή.

11) Fly me to the moon

Η Nότια Κορέα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει δύο ξεχωριστά διεθνή αεροδρόμια σε διαφορετικές πόλεις – το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon και το Διεθνές Αεροδρόμιο Gimpo.

12) Chopsticks

Στην Κορέα, είναι σύνηθες να χρησιμοποιούνται μεταλλικά chopsticks αντί για ξύλινα, τα οποία χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε άλλες ασιατικές χώρες.

13) Τo πρώτο Milestone

Υπάρχει μια κορεατική παράδοση που ονομάζεται “baek-il”, η οποία γιορτάζει την 100ή μέρα ζωής ενός μωρού και πιστεύεται ότι του φέρνει καλή τύχη και προστασία.

14) Dokkaebi

Στην κορεατική λαογραφία, υπάρχει ένα πλάσμα που ονομάζεται “dokkaebi”, το οποίο είναι ένα άτακτο gobling που μπορεί να ελέγξει τον καιρό και να προκαλέσει προβλήματα στους ανθρώπους.

dokkaebi

15) Ένα περίεργο δώρο αποφοίτησης

Η Νότια Κορέα λατρεύει την πλαστική χειρουργική, με τη χώρα να έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής στον κόσμο. Δεν είναι ασυνήθιστο λοιπόν οι άνθρωποι να κάνουν επεμβάσεις μύτης ή βλεφαροπλαστικής ως δώρα αποφοίτησης σε νεαρούς ανθρώπους. Το εν λόγω φαινόμενο κινείται πλέον στο φάσμα του επικίνδυνου και μπορείτε να παρακόλουθησε την παρακάτω αριστουργηματική ταινία μικρού μήκους, η οποία αποτυπώνει την έκταση του προβλήματος.

16) Το φεστιβάλ λάσπης

Η Νότια Κορέα έχει ένα ετήσιο φεστιβάλ λάσπης, όπου οι συμμετέχοντες παίζουν σε έναν λασπώδες λάκκο, γλιστρούν κάτω από λάσπες και συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες με θέμα τη λάσπη.

17) Poop Cafe

Η Νότια Κορέα έχει ένα “Poop Cafe” όπου οι πελάτες μπορούν να πιουν ποτά που σερβίρονται σε κούπες σε σχήμα τουαλέτας και να τρώνε chocolate poops, καθισμένοι σε επιφάνεις που θυμίζουν λεκάνες.

18) Ο δήμαρχος της καρδιάς μας

Η Νότια Κορέα διαθέτει ένα μουσείο αφιερωμένο στις τουαλέτες, το “Mr. Toilet House“, το οποίο δημιουργήθηκε από έναν πρώην δήμαρχο που ήταν παθιασμένος με τη δημόσια υγιεινή.

19) Prison Break

Η Νότια Κορέα διαθέτει ένα ξενοδοχείο-εστιατόριο με θέμα τη φυλακή που ονομάζεται “The Prison Inside Me”, όπου οι πελάτες μπορούν να βιώσουν πώς είναι να είσαι στη φυλακή φορώντας στολές περιφερόμενοι σε κελιά και τρώγοντας φαγητό παρόμοιο με αυτό που τρώνε οι κρατούμενοι.


The Prison Inside me korea

20) Πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις

Οι Κορεάτες έχουν την παράδοση να σπάνε ένα κέικ ρυζιού στον ατμό που ονομάζεται “tteok” την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για να διώξουν τα κακά πνεύματα και να φέρουν καλή τύχη. Το τελετουργικό ονομάζεται «tteokguk» και εξασκείται ακόμα και σήμερα.

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background