5 Mystery Anime που Πρέπει να Παρακολουθήσετε

Mystery anime με διαδραστικές ιστορίες, γεμάτες έξυπνα hooks και σύνθετα προβλήματα που ζητούν απαντήσεις

Τα κύρια γνωρίσματα ενός καλού μυστηρίου είναι το setting, οι χαρακτήρες, το πρόβλημα που τίθεται και ο τρόπος που επιλέγεται να ξεδιπλωθούν οι απαντήσεις. Όλη η βαρύτητα λοιπόν έγκειται στο να δημιουργηθεί μία ‘διαδραστική’ ιστορία, γεμάτη έξυπνα hooks, στην οποία ο θεατής καλείται να γίνει κομμάτι της, προσπαθώντας να ξεδιαλύνει τον εκάστοτε γρίφο. Και επειδή όλοι μας ξέρουμε πόσο απολαυστικό είναι αυτό, διαλέξαμε τα παρακάτω mystery anime που καταφέρνουν να σας το προσφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

5. Another

Το Another αποτελείται συνολικά από δώδεκα επεισόδια και είναι βασισμένo στο ομότιτλο βιβλίο του Yukito Ayatsuji, που κυκλοφόρησε το 2009. Εντάσσεται στο είδος horror/mystery και η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τον Kōichi Sakakibara, έναν έφηβο που μετακομίζει στην Yomiyama. Όταν ο Kōichi πηγαίνει στο νέο του σχολείο, παρατηρεί μία ασυνήθιστη ατμόσφαιρα στην τάξη -και ένα ακόμα πιο ασυνήθιστο κορίτσι, την Mei Misaki, που φέρει κάλυπτρο στο αριστερό της μάτι. Όταν ξεκινά να της μιλάει, περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στους συμμαθητές τους και στις οικογένειές τους. Έτσι, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να αποκαλυφθεί στον Kōichi η ιστορία για την κατάρα του τρίτου τμήματος.

Παρόλο που η ιστορία ακούγεται (και είναι) αρκετά cheesy και χιλιοφορεμένη, η εξαιρετική αισθητική αποζημιώνει. Είναι μία σειρά που θα θέλει κάποιος να την παρακολουθήσει με τα φώτα σβηστά όμως, στην πορεία, θα αναγκαστεί να τα ανάψει. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, το μυστήριο και η αγωνία πλανώνται στην ατμόσφαιρα και, παρόλο που η σειρά χάνει κάτι από την μαγεία της όσο προχωράνε τα επεισόδια, είναι -χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και ανατριχιαστικά horror/ mystery anime που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ και θα καταφέρει να σας εξάψει την περιέργεια. Give it a try!

4. Erased

Το Erased, το οποίο κυκλοφόρησε το κοντινό 2016 και είναι βασισμένο στο ομότιτλο manga του Kei Sanbe, έχει ήδη αναχθεί σε ένα από τα καλύτερα mystery anime. Το στούντιο A-1 Pictures, αναθέτοντας τη σκηνοθεσία στον ταλαντούχο Tomohiko Itō, κατάφερε να χαρίσει στο κοινό ένα αλησμόνητο και συναρπαστικό δημιούργημα. Οι γρήγοροι ρυθμοί, οι ανατροπές και η ενδιαφέρουσα αισθητική καθηλώνουν τον θεατή, ο οποίος πασχίζει να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ και να φτάσει στη λύση του γρίφου. 

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Satoru Fujinuma, έναν εικοσιεννιάχρονο σχεδιαστή manga. Ο Satoru, κατέχει μία ξεχωριστή ικανότητα, την οποία αποκαλεί ‘Revival’ και του επιτρέπει να γυρίζει πίσω στο χρόνο, κατά λίγα λεπτά της ώρας, αποτρέποντας άσχημα συμβάντα. Όταν λοιπόν βρίσκεται άθελα του μπλεγμένος σε μία επικίνδυνη κατάσταση, η οποία έχει τις ρίζες της στο παρελθόν του, καλείται να βρει τρόπο να γλιτώσει!

3. Death Note

To Death Note δεν χρειάζεται συστάσεις μιας και είναι ένα από τα διασημότερα anime που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. To manga γράφτηκε από τον Tsugumi Ohba και εικονογραφήθηκε από τον Takeshi Obata, ενώ τέθηκε σε κυκλοφορία το 2003 και ολοκληρώθηκε το 2006, αποτελούμενο συνολικά από 108 κεφάλαια. Το anime -βασισμένο στο manga- προβλήθηκε στην Ιαπωνική τηλεόραση από τον Οκτώβριο του 2006 εώς και τον Ιούνιο του 2007. Δύο special επεισόδια κυκλοφόρησαν το 2007 και το 2008, εκ των οποίων το πρώτο λαμβάνει χώρα μετά το φινάλε της σειράς, ενώ το δεύτερο ασχολείται με αντιπαραθέσεις μεταξύ του Mello και του Kira.

Η ιστορία του Death Note αρχίζει να ξετυλίγεται όταν ο Light, αριστούχος μαθητής λυκείου, βρίσκει ένα τετράδιο πάνω στο οποίο, γράφοντας το όνομα κάποιου σκεπτόμενος ταυτόχρονα το πρόσωπό του, μπορεί να τον σκοτώσει. Έτσι, αποφασίζει να παραστήσει τον Θεό και να εξαλείψει τους εγκληματίες. Το σχέδιο του προχωράει καλά, ώσπου ο L, ο διασημότερος ντετέκτιβ, αποφασίζει να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Το Death Note έχει ένα ευφυές σενάριο με αμέτρητες ανατροπές που, αν δεν το έχει παρακολουθήσει ήδη κάποιος, αξίζει να το κάνει. Η σειρά αυτή είναι από τις ελάχιστες που καταφέρνει να ξεπεράσει τις ήδη υψηλές προσδοκίες των θεατών!

2. Higurashi: When They Cry/ Kai

Το When They Cry προβλήθηκε το 2006 και αποτελεί παραγωγή του Studio Deen. Είναι η πρώτη σεζόν της σειράς Higurashi, με την δεύτερη να ονομάζεται Kai. Αποτελούμενο συνολικά από 51 επεισόδια και σε σκηνοθεσία της Chiaki Kon, είναι ίσως το πιο θρυλικό horror/mystery anime όλων των εποχών, όντας ανατριχιαστικό, απόκοσμο και βάναυσο. Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από μία παρέα φίλων και συμμαθητών, που ζούνε στην επαρχία της Hinamizawa, σε ένα μικρό χωριό που κουβαλάει μία βαριά και ματωμένη κληρονομιά. Φονικά, παράνοιες και διαστρεβλωμένες πραγματικότητες που διαδέχονται η μία την άλλη, καλωσορίζουν τον θεατή σε έναν κόσμο που ο τρόμος ξετυλίγεται με πολλούς τρόπους.

Η σειρά αποτελείται από πολλά μικρά arcs, τα οποία δίνουν απαντήσεις αλλά ταυτόχρονα μπερδεύουν το κοινό, δίνοντας δυσανάλογα πολλές νέες απορίες. Το Higurashi έχει έντονες αντιθέσεις και τα σχιζοφρενικά στοιχεία εναλλάσσονται με χιούμορ και ξεγνοιασιά, χωρίς όμως το show να χάνει την ωριμότητά του ή να αποκλίνει από τον σκοπό του. Η ιστορία του είναι καλογραμμένη, οι ανατροπές είναι συνεχόμενες, το μυστήριο εντείνεται με την πάροδο των επεισοδίων και ο τρόμος –ψυχολογικός και μη, δίνει δυναμικά το παρόν. Δώστε του μία ευκαιρία, θα σας καθηλώσει!

1. Monster

Το Monster, είναι βασισμένο στο ομότιτλο manga του Naoki Urasawa. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2004 μέσω του στούντιο της Madhouse, σε σκηνοθεσία του Masayuki Kojima και αποτελείται συνολικά από εβδομήντα τέσσερα επεισόδια. Το μυστικό της επιτυχίας του; Έξυπνο σενάριο, σκοτεινή ατμόσφαιρα και αξιομνημόνευτοι χαρακτήρες: αυτο είναι το τρίπτυχο που κάνει το Monster καθηλωτικό. Όντας σύνθετο και έντονο, με προσεγμένη ροή, εκλεπτυσμένη αφήγηση και ρεαλισμό, δεν είναι απορίας άξιο το γιατί γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία. Η ιστορία εκτυλίσσεται αργά, εξετάζοντας και χτίζοντας την ψυχοσύνθεση των ηρώων, ενώ η γενικότερη προσέγγιση θυμίζει εγκληματολογική έρευνα. Κάθε επεισόδιο αυτού του mystery anime χαρίζει τεράστιες δόσεις αδρεναλίνης και αγωνίας και, παρόλη τη μεγάλη διάρκεια της σειράς, ο θεατής ποτέ δε κουράζεται. 

Η ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται στην Ευρώπη, λίγο μετά τη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τη πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ακολουθεί έναν νέο και ταλαντούχο νευροχειρούργο, ο οποίος αποφασίζει να παρακούσει τους ανωτέρους του, σώζοντας τη ζωή ενός μικρού αγοριού αντί του δημάρχου. Αυτό το συμβάν αλλάζει ριζικά τη πορεία της ζωής του και γίνεται αφορμή για να ξεσκεπαστούν πολλά σκοτεινά μυστικά…

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background