restaurant to another world 2 rice burger mixed vegetables tempura
restaurant to another world 2 rice burger mixed vegetables tempura
restaurant to another world 2 rice burger mixed vegetables tempura

Συνταγή από το Restaurant to Another World: Rice Burger με Λαχανικά Tempura

Πώς φτιάχνεται το υπέροχο rice burger;

Παρακολουθώντας το Restaurant to Another World 2, καταλήγουμε να πεινάμε μετά από κάθε επεισόδιο! Αρκετές από τις λαχταριστές συνταγές που παρουσιάζονται είναι Ιαπωνικής προέλευσης, όπως το ομούρις ή το κάρυ όμως, αυτή τη φορά, θα εστιάσουμε στο rice burger από το έκτο επεισόδιο της σειράς.

Rice buns

Τα burger με ψωμάκια ρυζιού εισήχθησαν στην Ιαπωνία το 1987 από την αλυσίδα εστιατορίων fast-food MOS. Από τότε, έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ασία και προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στα κανονικά ψωμάκια. Τα burger ρυζιού μπορούν να έρθουν σε πολλές παραλλαγές, όπως με kara-age (τηγανητό κοτόπουλο), χοιρινό, γαρίδες tempura ή τηγανητά λαχανικά. Ωστόσο, σε όλες τις εκδοχές τους παραμένουν νόστιμα και αποτελούν μία εναλλακτική σε σχέση με το τι έχουμε συνηθίσει.

rice burger

Rice Burger με ανάμεικτα λαχανικά Tempura (2 μερίδες)

Υλικά

Rice Buns

  • Μαγειρεμένο κοντόκοκκο ρύζι
  • 1 φλιτζάνι Σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ Φυτικό λάδι

Mixed Λαχανικά Tempura

  • Λαχανικά της επιλογής σας, κομμένα σε λεπτά μακριά κομμάτια. Για παράδειγμα, μελιτζάνα, κολοκυθάκια, καρότο, πιπεριά.
  • Κρύο ανθρακούχο νερό 1 φλιτζάνι
  • Μαγειρική σόδα 1 κ.σ
  • κορν φλάουρ 2 κ.σ
  • Ηλιέλαιο 2 φλιτζάνια
  • Ρυζάλευρο 1 ½ φλιτζάνι
  • Αλάτι ½ κ.γ

Μαγείρεμα

  • Βράζουμε το ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Με βρεγμένα χέρια φτιάχνουμε 4 μπάλες ρυζιού και μετά ισιώνουμε.
  • αλείφουμε την επιφάνεια των ψωμιών ρυζιού με σάλτσα σόγιας
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα ψωμάκια ρυζιού μέχρι να ροδίσουν και να σκληρύνουν λίγο η επιφάνειά τους. Αφήνουμε τα ψωμάκια στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το άνθος αραβοσίτου και τη σόδα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Προσθέτουμε το κρύο ανθρακούχο νερό και χτυπήστε ελαφρά.
  • Βουτάμε τα λαχανικά στο κουρκούτι.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας από πάνω, να μαζέψει το περιττό λάδι.
  • Παίρνουμε το ένα ψωμάκι με ρύζι, από πάνω ένα φύλλο nori, λαχανικά τεμπούρα και βάζουμε το άλλο ψωμάκι από πάνω.

Itadakimasu!

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background