Η Έννοια του Korean Wave

Το κορεατικό κύμα, korean wave ή Hallyu, είναι ένας όρος που πλέον ακούγεται συχνά. Τι σημαίνει όμως;

Η Νότια Κορέα είναι μια χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει ταχύτατη ανάπτυξη, τόσο σε οικονομιικά ζητήματα, όσο και σε θέματα δημοφιλίας. Το κορεατικό κύμα, korean wave ή Hallyu, είναι ένας όρος που πλέον ακούγεται συχνά. Τι σημαίνει όμως και τι κάνει αυτή την χώρα τόσο ξεχωριστή ώστε να γνωρίζει τέτοια επιτυχία;

Το korean wave, ή Hallyu, αναφέρεται στο πώς η νοτιοκορεατική ποπ κουλτούρα έχει γίνει δημοφιλής σε όλη την Ασία και σε μέρη της Ευρώπης και των Η.Π.Α. από τη δεκαετία του 1990 και έπειτα. K-pop συγκροτήματα, όπως οι BIGBANG, BTS, EXO, 2NE1, Girls’ Generation (SNSD), Wonder Girls (WG), BLACKPINK και τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Squid Game, έχουν συμβάλει στο να γίνει η Κορέα ένα από τα έθνη με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Η Νότια Κορέα είναι μία από τις χώρες με το καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης παγκοσμίως, άρα η ποιότητα των όσων εξάγει είναι σχετικά αναμενόμενη. Από προιόντα περιποίησης και τεχνολογίας (βλ. SAMSUNG), δεν βγάζει τίποτα στην αγορά αν αυτό δεν είναι όσον το δυνατό περισσότερο άρτιο.

Ωστόσο, το korean wave συνδέεται συχνά μόνο με την K-pop. Αλλά, έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από τον Psy και τις BLACKPINK. Το κύμα κρύβει ένα πολύ μεγαλύτερο νόημα που πρέπει να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε και είτε πρόκειται για τηλεοπτικές σειρές, ταινίες ή ακόμη και φαγητό, δεν πρέπει να μένουμε στην επιφάνεια. Ο κύριος στόχος του wave είναι η εστίαση στην αυτοβελτίωση και στην ευημερία, βάζοντας την φήμη και τον πλούτο σε δεύτερη μοίρα.

Κοινώς, για τους Νοτιοκορεάτες, το Hallyu είναι η υιοθέτηση μίας διαφορετικής προσέγγισης και η δημιουργία ενός πιο υγιούς mindset.

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background