Tokyo Revengers Anime Series Review

Μία σειρά που περιστρέφεται γύρω από συμμορίες ανηλίκων, που πασχίζουν να αποκτήσουν ολοένα και μεγαλύτερη εξουσία στην πόλη του Tokyo

Το Tokyo Revengers, σε σκηνοθεσία του Koichi Hatsumi και βασισμένο στο ομότιτλο manga του Ken Wakui, έκανε πρεμιέρα την άνοιξη του 2021. Η σειρά, που υπάγεται στις κατηγορίες action, thriller, yanki και sci-fi γνώρισε τεράστια επιτυχία, με το κοινό να αδημονεί ήδη για την συνέχεια. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από συμμορίες ανηλίκων, οι οποίες πασχίζουν να αποκτήσουν ολοένα και μεγαλύτερη εξουσία στην πόλη του Tokyo. Ωστόσο, τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν γρήγορα μία επικίνδυνη τροπή -ας ρίξουμε όμως μία καλύτερη ματιά στα δρώμενα! 

Synopsis

O Takemichy ζει μία μίζερη και δυστυχισμένη ζωή, η οποία τον αφήνει κάθε άλλο παρά ικανοποιημένο. Όλα αυτά αλλάζουν όμως όταν, κατά τη διάρκεια ενός θανατηφόρου ατυχήματος, ‘ξυπνάει’ δώδεκα χρόνια πίσω, στο παρελθόν. Τότε, προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του και να βοηθήσει τους φίλους του, θέλοντας να αποτρέψει το ζοφερό μέλλον που γνωρίζει πως τους περιμένει.

Review

Το σενάριο της σειράς ακούγεται -και είναι- αρκετά ελκυστικό: Ταξίδια στο χρόνο, συμμορίες, δράση, περιπέτεια και συναισθηματισμός. Καταφέρνει όμως το show, παρά τις όποιες υψηλές προσδοκίες χτίζει, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Επιτρέψτε μου να επεκταθώ!

Pros

Το Tokyo Revengers ξεκινά ανατρεπτικά και καταφέρνει να ξυπνήσει την περιέργεια του θεατή. Αξιοποιώντας μία -προσωπικά αγαπημένη- θεματική, τα ταξίδια στο χρόνο, είναι γεμάτο hooks και ολοκληρώνει το κάθε επεισόδιό του με cliffhangers, κάνοντας έτσι το κοινό να αδημονεί για την συνέχεια. Η ιστορία του ξεδιπλώνεται χωρίς βιασύνη, έχοντας χώρο να ‘αναπνεύσει’ και περιστρέφεται γύρω από την σημασία του να αναλαμβάνει κάποιος τις προσωπικές του ευθύνες, παίρνοντας την ζωή του στα δικά του χέρια. Τονίζοντας συνεχώς την σημασία της ηθικής και του να έχει κανείς την δύναμη να καθορίζει το μέλλον του, καταφέρνει να περάσει όμορφα και αισιόδοξα μηνύματα, τη στιγμή που έννοιες όπως φιλία, πεπρωμένο και έρωτας δίνουν δυναμικά το παρόν.

Cons

Παρόλο που η σειρά ξεκινά αρκετά ελπιδοφόρα, με το πέρας των επεισοδίων ο θεατής συνειδητοποιεί πως η ιστορία, στον πυρήνα της, περιστρέφεται γύρω από ανώριμους ανήλικους ανθρώπους, που έχουν μάθει να λύνουν οποιαδήποτε διαφορά μέσω βιοπραγιών. Επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και, αν αφαιρέσουμε το ταξίδι στον χρόνο από την εξίσωση, αυτό που απομένει είναι ανιαρό.

Οι χαρακτήρες δεν εξελίσσονται, η ιστορία ξεκινά να χωλαίνει από την μέση και μετά, ενώ καίρια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Τέλος, η οποιοδήποτε ίχνος λογικής απουσιάζει, τόσο από τους ήρωες όσο και από τον τρόπο που προσεγγίζεται η θεματολογία του ταξιδιού στον χρόνο.

Artwork

Το artwork της σειράς, σε παραγωγή του Liden Films στούντιο, είναι αξιοπρεπές. Οι χαρακτήρες και οι περιβάλλοντες χώροι ναι μεν στερούνται λεπτομερειών, ωστόσο αυτό δεν ενοχλεί μιας και το απλό σχέδιο συνάδει με την απλή προσέγγιση της ιστορίας. Όσον αφορά την κινηση των χαρακτήρων, αυτή χαρακτηρίζεται από ρευστότητα, έχοντας ως στόχο να αποδόσει όμορφα τις σκηνές μάχης.

Το soundtrack, σε σύνθεση του Hiroaki Tsutsumi (που κρύβεται πίσω από την μουσική του Jujutsu Kaisen), παρόλο που είναι ενδιαφέρον, δεν καταφέρνει να μείνει αξιομνημόνευτο. Τέλος, όσον αφορά το voice acting, αυτό αποδίδεται με γλαφυρότητα από καταξιωμένους seiyuus, οπως οι: Yū Hayashi (Banana Fish, Mob Psycho 100), Tatsuhisa Suzuki (To the Abandonded Sacred Beasts, Attack on Titan), Takuma Terashima (Fairy Tail, DanManchi) και Yoshitsugu Matsuoka (Afterlost, Kimetsu no Yaiba).

Tokyo Revengers Facts

  1. H σημαία της συμμορίας του Mikey, εν ονόματι Tokyo Manji, φέρει πάνω της το σύμβολο της σβάστιγκας. Για αυτό τον λόγο, έγινε cencored στις περισσότερες χώρες που κυκλοφόρησε η σειρά, με το σύμβολο να αφαιρείται. Ωστόσο, ο δημιουργός έχει δηλώσει πως το σύμβολο το επέλεξε λόγω της Βουδιστικής σημασίας του, καθώς συβολίζει την ειρήνη και την ευημερία αλλά, μιας και η Ναζιστική Γερμανία αμαύρωσε (μεταξύ άλλων) και αυτό, θεωρήθηκε απαραίτητο να αφαιρεθεί.

Closure

Εν κατακλείδι, το Tokyo Revengers είναι ένα anime που αποτυγχάνει να σταθεί στο ύψος των υψηλών προσδοκιών που δημιουργούν οι θεματικές του, καθώς αφήνει μία επίγευση ανωριμότητας. Ωστόσο, παραμένει διασκεδαστικό και, αν δεν επενδύσετε πάνω του, θα καταφέρετε να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας!

Tokyo Revengers
don't bother if you have something better to watch
Ενδιαφέρουσα θεματική, φτωχή και ανώριμη απόδοση
Pros
Ταξίδι στον χρόνο (always a favorite)
O Dragon (το series-crush)
Όμορφο voice acting
Cons
Ο main character, αν και 26, παραμένει πιο ανώριμος από τους 15χρονους φίλους του
Logic has left the chat
Η συνειδητοποίηση πως ΌΛΟΙ οι χαρακτήρες είναι μαθητές γυμνασίου
MerodiMerodiMerodiMerodiMerodi
3
Mieh
Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background