Τρομακτικές Ιαπωνικές Ιστορίες: Ο Θρύλος της Yuki-onna

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για τον μύθο της Yuki-onna, με τη πιο βασική εξ’αυτών να υποστηρίζει πως ρουφάει τη ψυχή των θυμάτων της

Έχετε αντικρίσει ποτέ μία πανέμορφη κοπέλα, με μακριά, μαύρα μαλλιά και κατάλευκο δέρμα; Αν ναι, ίσως να ήταν το yokai εν ονόματι yuki-onna.

H Yuki-onna περιπλανείται στο χιόνι τις κρύες νύχτες του χειμώνα, μην αφήνοντας πίσω της χνάρια. Για αυτό το λόγο, συχνά αποκαλείται “πνεύμα του χιονού” και η πλειοψηφία των ιστοριών που την περιλαμβάνουν προέρχονται από βόρειες περιοχές της Ιαπωνίας, όπως το Aomori και το Akita.

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για τον μύθο της, με τη πιο βασική εξ’αυτών να υποστηρίζει πως ρουφάει τη ψυχή των θυμάτων της. Άλλες θεωρίες όμως υποστηρίζουν πως τα σαγηνεύει και τα κάνει να χαθούν στη παγωνιά, οδηγώντας τα έτσι στον θάνατό τους ενώ, τέλος, κάποιοι άλλοι λένε πως ερωτεύεται ανθρώπους, τους παντρεύεται και κάνει οικογένεια μαζί τους.

Ο θρύλος λέει πως η yuki-onna ήταν μία όμορφη κοπέλα, η οποία δολοφονήθηκε στο χιόνι και έκτοτε το στοιχειώνει. Έχει εμφανιστεί σε πλήθος ταινιών, με πιο διάσημη τη The Snow Woman, του Tokuzo Tanaka.

To trailer μίας ακόμη ταινίας με τίτλο The Snow Woman σε σκηνοθεσία Kiki Sugino

Ο παλαιότερος γνωστός θρύλος για την Yuki-onna, είναι ο ακόλουθος:

Ένας νεαρός άνδρας, αναζητώντας την τύχη του, διέσχιζε χιονισμένα βουνά και δάση. Ωστόσο, μια ξαφνική χιονοθύελλα τον έκανε να χάσει τον δρόμο του. Σχεδόν παγωμένος μέχρι θανάτου, ήταν έτοιμος να χάσει κάθε ελπίδα, ώσπου εμφανίστηκε μπροστά του μία αλλόκοτη γυναίκα, καλυμμένη με πάγο και με πρόσωπο λευκό σαν χιόνι. Η γυναίκα αυτή ήταν η Yuki-onna.

Επειδή ήταν ακόμα νέος, η Yuki-onna τον λυπήθηκε και τον οδήγησε σε μια ζεστή καλύβα στο δάσος, σώζοντάς του τη ζωή. Σε αντάλλαγμα για τη διάσωσή του, ωστόσο, τον έβαλε να υποσχεθεί ότι δεν θα πει ποτέ σε κανέναν για τη συνάντησή τους.

Χρόνια αργότερα, ο νεαρός γνώρισε και παντρεύτηκε μια γοητευτική κοπέλα εν ονόματι Yuki και έζησαν ευτυχισμένοι μαζί για πολλά χρόνια. Όμως μια μέρα, ο νεαρός είπε στη γυναίκα του πώς κάποτε τον έσωσε η μυστηριώδης Yuki-onna, αθέτοντας έτσι την υπόσχεση που είχε δώσει. Καθώς διηγούταν αυτή την ιστορία στη γυναίκα του, το πρόσωπό της χλόμιασε και πάγος άρχισε να καλύπτει το σώμα της – η σύζυγός του ήταν η ίδια η Yuki-onna. Η υπόσχεση που έσπασε, την οδήγησε στο να εξαφανιστεί πίσω στη νύχτα του χειμώνα…

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background