Τρομακτικές Ιαπωνικές Ιστορίες: Ο Θρύλος της Yamamba

Ποιος είναι ο παλαιότερος θρύλος για τα Yamamba, τα σατανικά πλάσματα που έχουν την όψη ηλικιωμένης γυναίκας;

Οι Yamamba, εκ πρώτης όψης, μοιάζουν με ακίνδυνες ηλικιωμένες γυναίκες. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι τρομακτικά yokai που κατοικούν σε ορεινές περιοχές και καταναλώνουν ανθρώπινη σάρκα.

Προσφέρουν τροφή και καταφύγιο στους ανυποψίαστους και κουρασμένους ταξιδιώτες, αλλά στη πορεία τους κατασπαράζουν. Λέγεται πως κάποτε ήταν άνθρωποι, όμως με το πέρασμα του χρόνου μετατράπηκαν σε τέρατα.

Μέχρι τη στιγμή της επίθεσης έχουν τη μορφή μίας ηλικιωμένης και μεταμορφώνονται σε φρικιαστικά πλάσματα εν ριπή οφθαλμού.

Ένας από τους παλαιότερους θρύλους τους προέρχεται από το Konjaku Monogatari, μια ιαπωνική συλλογή με πάνω από χίλιες ιστορίες που γράφτηκαν κατά την ύστερη περίοδο Heian (794–1185):

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας βουδιστής ιερέας βρέθηκε χωρίς καταφύγιο σε μια καταιγίδα. Κατά την περιπλάνησή του, πέρασε μπροστά από μία απομονωμένη καλύβα και μία ευγενική, ηλικιωμένη γυναίκα τον κάλεσε μέσα, καλωσορίζοντας τον με φαγητό και φωτιά.

Ωστόσο, όσο φιλόξενη κι αν φαινόταν, έδωσε στον ιερέα μια παράξενη προειδοποίηση: «Ό,τι κι αν γίνει, μην κοιτάξεις στο πίσω δωμάτιο».

Μη μπορώντας να ξεπεράσει την περιέργειά του, ο ιερέας δεν άκουσε την προειδοποίηση της ηλικιωμένης γυναίκας και παρέβλεψε την διαταγή της.

Μόλις εκείνη βγήκε έξω για να μαζέψει περισσότερα καυσόξυλα, ο ιερέας κοίταξε από μια χαραμάδα μέσα στην πόρτα. Προς φρίκη του, ανακάλυψε ένα δωμάτιο γεμάτο με μισοφαγωμένα πτώματα.

Τότε συνειδητοποίησε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν στην πραγματικότητα Yamamba και παρέσυρε ανυποψίαστους ταξιδιώτες στο σπίτι της, μόνο για να τους τεμαχίσει για το επόμενο γεύμα της.

Ο Βουδιστής έφυγε από την καλύβα όσο πιο γρήγορα μπορούσε και δεν κοίταξε ποτέ πίσω…

Orange Bamboo and Butterfly Desktop Background